Przepis na omlet na słono. Wytrawny omlet na śniadanie.

Nie ma nic lepszego na śniadanie niż zjeść pyszny omlet. Możesz przyrządzić go zarówno na słodko, jak i słono. Baza nada się zarówno pod omlet z owocami, jak i taki wytrawny. My jednak serdecznie polecamy nasz sposób na omlet na słono. Zobacz co mamy ci do zaproponowania. Spokojnie się tym najesz!

Składniki:

2 jajka
1-2 łyżki masła
1 łyżka mleka
dwa plasterki sera camembert
2 łyżki parmezanu
szpinak baby
pomidorki koktajlowe 

Przyprawy:

szczypta soli
pieprz do smaku
szczypta czosnku granulowanego
szczypta słodkiej papryki

Przygotowanie:

1. Rozbij jajka, rozmieszaj widelcem, dodając przyprawy, a także mleko. Wrzuć parmezan.
2. Suchą patelnię postaw na bardzo małym ogniu, a następnie rozgrzej na niej masło. Powoli i ostrożnie wlej jajka.
3. Smaż bez przykrycia na dużym ogniu, aż zetną się brzegi.
4. Bardzo delikatnie odwróć na drugą stronę. Na drugiej patelni podsmaż szpinak baby.
5. Wyłóż wszystko na omlet – w pierwszej kolejności camembert, aby się stopił. Potem połóż resztę składników. Delikatnie zdejmij z patelni i przełóż na talerz, składając omlet na pół.

Smacznego!



Komentarze


Dodaj komentarz

Przepisz kod

2023 Spokeo - Wszelkie prawa zastrzeżone

Portal należy do wydawcy SPOKEO